Inside stories

Totally Cranked Crew completed Expedition Stelvio!// 1200K – 9483h

Dit jaar hebben we onze reis een expeditie genoemd. We hadden het plan om te starten in Bree en helemaal naar, op en over de Stelvio in Italië te rijden. Met de nodige spanning en op sommige momenten een bang hartje begonnen we dit avontuur. Het was door het virus al 2 jaar geleden dat we buiten de landsgrenzen bikepackten.

We fietsten in totaal 15 dagen. De eerste week waren vlakke ritten. Jammer genoeg kwamen we in de zoveelste hittegolf van deze gekke zomer. Gelukkig volgden we rivieren en stroompjes om de hoogtemeters te beperken voor de finale. Hierdoor werd verfrissing vaak een leuke middagstop.

Het moment dat we de voet van de Stelvio bereikten sloeg het weer even om. We moesten noodgedwongen onze finale klim 2 dagen uitstellen. Dit vonden onze vermoeide benen niet zo heel erg. We namen de nodige tijd op een camping om te recupereren en onze tassen te organiseren voor de finale. Lees: het teveel aan gewicht nog zoveel mogelijk verliezen.

De finale was prachtig. We hadden al tussen de bergen gereden. Enkele lagere passen getrotseerd. Maar zo hoog waren we nog nooit geweest. De wereld die zich voor ons voltrok, leek er één uit een surrealistische science-fiction film. We konden onze ogen niet geloven. De euforie denderde door onze lichamen. Wat een klim. Wat hadden we al bereikt. Deze knotsgekke expeditie ‘zomaar’ tot een goed einde gebracht.

We hadden 16 dagen pure bikefun met 1200km op de teller en 9483 hoogtemeters. We beklommen bergen, genoten van geweldige afdalingen, reden in 6 verschillende landen, verfristen ons in verschillende rivieren, beukten tegen de wind, genoten van de geuren in de bossen en velden, zongen fietsend in de regen, …
Kortom, de Totally Cranked Crew was een ongelooflijk team om deel van uit te mogen maken. 

Lees je graag het reisverslag, kijk gerust op onze instagram: @totallycranked 

Je eigen fiets bouwen!

Mijn inspiratie voor deze fiets kwam van verschillende fietsen. De originele fietsen van Specialized tijdens de Transcontinental Race 2013 en van de fiets van Christian Meier tijdens de Atlas Mountain Race. De Mad Max look van deze laatste past volledig in deze pandemische tijden.

Ik demonteerde mijn Specialized AWOL volledig. Na zorgvuldig schuurwerk kon de grondlaag erop. Hierna begon het proces van verven, wegschuren, uitvegen, roesteffect aanbrengen, logo’s en tekst toevoegen. Na dit proces van ‘ouderdomisatie’ werd alles beschermd met een matte lak.  

De nieuwe groepset op de fiets is een combinatie van Sram Rival 1 gecombineerd met Eagle derailleur. Hierdoor rijden we met 36 tandjes vooraan en een cassette van 11-52 achteraan. Niet echt een snelle fiets, maar helemaal uitgerust voor onze bikepacking avonturen. Hiervoor hebben we deze fiets dan ook van een tailor-made fietstas voorzien. Designed and made by Totally Cranked. (Later meer hierover.)

Heb jij al eens je eigen fiets gebouwd? Wat vond je het leukste? Ik heb echt genoten van het gehele proces. Het geven van een nieuwe look, opbouwen zoals ik hem wil en vooral genieten van het fietsen ermee. Laat het avontuur maar komen.

Wil je meer zien van deze fiets, kijk gerust op onze instagram: @totallycranked 

Grtz, Jeroen // designer @totallycranked

Volg onze fietsavonturen op Instagram