Inside stories

Je eigen fiets bouwen!

Mijn inspiratie voor deze fiets kwam van verschillende fietsen. De originele fietsen van Specialized tijdens de Transcontinental Race 2013 en van de fiets van Christian Meier tijdens de Atlas Mountain Race. De Mad Max look van deze laatste past volledig in deze pandemische tijden.

Ik demonteerde mijn Specialized AWOL volledig. Na zorgvuldig schuurwerk kon de grondlaag erop. Hierna begon het proces van verven, wegschuren, uitvegen, roesteffect aanbrengen, logo’s en tekst toevoegen. Na dit proces van ‘ouderdomisatie’ werd alles beschermd met een matte lak.  

De nieuwe groepset op de fiets is een combinatie van Sram Rival 1 gecombineerd met Eagle derailleur. Hierdoor rijden we met 36 tandjes vooraan en een cassette van 11-52 achteraan. Niet echt een snelle fiets, maar helemaal uitgerust voor onze bikepacking avonturen. Hiervoor hebben we deze fiets dan ook van een tailor-made fietstas voorzien. Designed and made by Totally Cranked. (Later meer hierover.)

Heb jij al eens je eigen fiets gebouwd? Wat vond je het leukste? Ik heb echt genoten van het gehele proces. Het geven van een nieuwe look, opbouwen zoals ik hem wil en vooral genieten van het fietsen ermee. Laat het avontuur maar komen.

Wil je meer zien van deze fiets, kijk gerust op onze instagram: @totallycranked 

Grtz, Jeroen // designer @totallycranked

Volg onze fietsavonturen op Instagram