Geplaatst op

Totally Cranked Crew completed Expedition Stelvio! // 1200K – 9483h

Dit jaar hebben we onze reis een expeditie genoemd. We hadden het plan om te starten in Bree en helemaal naar, op en over de Stelvio in Italië te rijden. Met de nodige spanning en op sommige momenten een bang hartje begonnen we dit avontuur. Het was door het virus al 2 jaar geleden dat we buiten de landsgrenzen bikepackten.

Het moment dat we de voet van de Stelvio bereikten sloeg het weer even om. We moesten noodgedwongen onze finale klim 2 dagen uitstellen. Dit vonden onze vermoeide benen niet zo heel erg. We namen de nodige tijd op een camping om te recupereren en onze tassen te organiseren voor de finale. Lees: het teveel aan gewicht nog zoveel mogelijk verliezen.

De finale was prachtig. We hadden al tussen de bergen gereden. Enkele lagere passen getrotseerd. Maar zo hoog waren we nog nooit geweest. De wereld die zich voor ons voltrok, leek er één uit een surrealistische science-fiction film. We konden onze ogen niet geloven. De euforie denderde door onze lichamen. Wat een klim. Wat hadden we al bereikt. Deze knotsgekke expeditie ‘zomaar’ tot een goed einde gebracht.

We fietsten in totaal 15 dagen. De eerste week waren vlakke ritten. Jammer genoeg kwamen we in de zoveelste hittegolf van deze gekke zomer. Gelukkig volgden we rivieren en stroompjes om de hoogtemeters te beperken voor de finale. Hierdoor werd verfrissing vaak een leuke middagstop.

We hadden 16 dagen pure bikefun met 1200km op de teller en 9483 hoogtemeters. We beklommen bergen, genoten van geweldige afdalingen, reden in 6 verschillende landen, verfristen ons in verschillende rivieren, beukten tegen de wind, genoten van de geuren in de bossen en velden, zongen fietsend in de regen, …
Kortom, de Totally Cranked Crew was een ongelooflijk team om deel van uit te mogen maken. 

Lees je graag het reisverslag, kijk gerust op onze instagram: @totallycranked